ERRE

Shangri La

  • 00670035-copy-2
  • DSC01074
  • DSC05118
  • DSC05171-copy
  • DSC05177-copy
  • WG6U6053
  • WG6U6109
  • WG6U6126
  • WG6U6127
  • WG6U6131
Sculpture that synthesizes a traditional Tibetan building in Shangri-La; spatially reduced to a wall with two carved wooden windows, that simulate the interior and exterior of the building’s traditional construction. The façade is covered by decorative elements manufactured from local timber, and decorated by craftsmen from the region, who have strong influence from Tibetan Buddhist imagery.
Each side of both windows have a 50″ high-definition monitor reproducing video, which is being filmed from a fixed point, either indoors, or outdoors. In front of each monitor, there is a thin water container that serves as curtain, and evokes the recent construction of dams in the region and its ecological repercussions.
The video installation is formed by a sculpture. The dimensions are 21.5 ‘ long x 5’ wide x 12 ‘high.